Adaugare cont acces FTP/SFTP

Introducere

Cand vine vorba de fisierele aferente website-ului sau aplicatiei tale probabil primul lucru la care te gandesti este FTP sau SFTP pentru a le uploada pe un server.

Fiecare domeniu sau subdomeniu vine preconfigurat cu acces de tip FTP sau SFTP (Secure File Transfer Protocol) si un cont generat imediat dupa finalizare procesului de adaugare. Insa bineinteles poti adauga cate conturi de FTP/SFTP doresti pentru fiecare domeniu in parte.

Adaugare cont nou de FTP/SFTP

Prima sectiune ce se deschide cand accesezi un domeniu in Panoul de Control Selfcloud, este chiar Website – Acces FTP. In prima parte a paginii poti vizualiza informatii despre cum te poti conecta la contul de FTP/SFTP iar in partea de jos gasesti toate conturile create si butonul albastru cu mesajul “Adauga”.

adaugare-cont-ftp-sftp

Imediat ce contul de FTP/SFTP a fost adauga te poti conecta la acesta folosind un client de FTP pentru Windows sau oricare alt sistem de operare pe care il utilizezi.

 

Schimbare parola cont FTP/SFTP

Modificarea parolei unui cont de FTP/SFTP este posibila tot din sectiunea Website -> Acces FTP, folosind butonul cu pictograma sub forma de cheie.

schimbare-parola-ftp

Sfaturi

Iti recomandam sa folosesti protocolul SFTP (Secure File Transfer Protocol) pentru ca asa cum ii este si denumit, nivelul de securitate pe care il ai la conectare este mai mare fata de protocolul standard FTP.

Foloseste intotdeauna parole cat mai complexe pentru conturile de FTP/SFTP (este calea catre fisierele tale de pe server).

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?