Politica de confidentialitate

Versiunea #101 / Publicata in data de 22.11.2016

SELFCLOUD S.R.L. (“Selfcloud”) in calitate de operator al site-ului si domeniului www.selfcloud.ro se angajeaza sa protejeze intimitatea utilizatorilor mentinand datele personale ale acestora private si confidentiale. Aceasta politica de confidentialitate este in conformitate cu (1) legislatia completa de confidentialitate din Uniunea Europeana, incluzand Directiva EU 95/46/EC despre protectia indivizilor in legatura cu datele personale si manipularea acestora, si cu (2) legislatia aplicabila in Romania incluzand Legea 677 2001 actualizata pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Aceasta politica de confidentialitate stabileste practicile de confidentialitate ale Selfcloud si ofera informatii despre identitatea Selfcloud, despre scopul prelucrarii de date ale Selfcloud, despre categoriile de destinatari ai acestor date, despre existenta dreptului de acces al utilizatorului si al celui de a rectifica datele personale, la fel ca si dreptul utilizatorului de a interveni si de a se opune.

Vizitand website-ul la adresa: www.selfcloud.ro sau oferind datele personale catre Selfcloud prin alte mijloace, acceptati practicile descrise in aceasta Politica de confidentialitate.

Definitii

1. date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

2. prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, ștergerea sau distrugerea;

3. stocarea - pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;

4. sistem de evidenta a datelor cu caracter personal - orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;

5. operator - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile și structurile teritoriale ale acestora, care stabilește scopul și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; daca scopul și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt determinate printr-un act normativ sau in baza unui act normativ, operator este persoana fizica sau juridica, de drept public ori de drept privat, care este desemnata ca operator prin acel act normativ sau in baza acelui act normativ;

6. persoana imputernicita de catre operator - o persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile și structurile teritoriale ale acestora, care prelucreaza date cu caracter personal pe seama operatorului;

7. tert - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile și structurile teritoriale ale acestora, alta decât persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;

8. destinatar - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile și structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;

9. date anonime - date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila.

10. cookie - sir de caractere alfanumeric, trimis de un server unui browser web și apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre browser, de fiecare data când acceseaza acel server. Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum și pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor

Cine este Selfcloud

Selfcloud este o firma romaneasca cu sediul in Bucuresti, Str. Circulatiei Nr. 3, Sector 5, Bucuresti, inregistrat in Registrul Comertului cu Nr. J40/3955/2011, CUI 28282300. Puteti contacta Selfcloud cu cereri referitoare la Politica de confidentialitate oricand la: contact@selfcloud.ro.

Ce date prelucreaza Selfcloud

Selfcloud prelucreaza informatii personale (de ex prenume si nume, adresa, nr telefon, adresa e-mail, informatii cont de plata), adresa IP, selectia de produse si servicii si alte lucruri care ne ajuta sa identificam utilizatorii individual.

Care este scopul prelucrarii datelor

Selfcloud prelucreaza datele personale in scopul executarii contractului/termenilor si conditiilor in care utilizatorul este parte si pentru alte scopuri cum ar fi imbunatatirea uzabilitatii siteului selfcloud.ro si a serviciilor oferite.

Selfcloud poate folosi datele personale pentru: (i) crearea contului de acces si incheierea contractului de prestari servicii (ii) sondaje de opinie si analiza pentru imbunatatirea serviciilor (iii) imbunatatirea uzabilitatii siteului selfcloud.ro (iv) acordarea de suport clientilor (v) contactarea clientilor prin trimiterea de comunicari, notificari, facturi etc (vi) prevenirea comunicatiilor nedorite (“spam”) (vii) trimiterea de newsletters si materiale promotionale in baza acceptului anterior (viii) oferirea posibilitatii de de a descarca diverse aplicatii software oferite de Selfcloud sau partenerii sai (ix) receptionarea sugestiilor de imbunatatire a site-ului si a opiniilor despre functionalitatile siteului si despre informatiile oferite etc.

Selfcloud garanteaza ca datele personale vor fi:
- prelucrate cu buna-credinta si respectand legea
- colectate in scopurile explicite, legitime detaliate mai sus si nu vor fi prelucrate ulterior in moduri incompatibile cu aceste scopuri
- adecvate, relevante si nu excesive in raport cu scopurile pentru care sunt colectate si/sau prelucrate ulterior
- precise si actualizate la zi si ca toate masurile rezonabile au fost luate pentru corectarea sau stergerea datelor incorecte sau incomplete, tinand cont de scopul pentru care au fost colectate
- mentinute intr-o forma care permite identificarea utilizatorilor, nu mai mult decat este necesar pentru scopurile in care au fost colectate sau in care vor fi procesate ulterior

Cum prelucreaza Selfcloud datele

a) Informatii colectate de la utilizatori

In general, Selfcloud solicita utilizatorilor sa furnizeze date personale direct, prin e-mail, corespondenta scrisa, convorbiri telefonice, formulare web standard sau alte mijloace.

Pentru a accesa serviciile prestate de Selfcloud, un utilizator trebuie sa creeze un cont pe site, furnizand urmatoarele informatii: nume, adresa e-mail, adresa de domiciliu sau loc de munca, numar telefon. In alte cazuri, Selfcloud poate cere utilizatorului informatii suplimentare in scopuri de securitate sau pentru a-i furniza utilizatorului servicii suplimentare.

Pentru a facilita accesul utilizatorilor la serverele sale, Selfcloud poate stoca unele date personale ale utilizatorului de ex adresa e-mail, parola, intrebare si raspuns secret etc. In plus, daca utilizatorul face plati sau tranzactii prin intermediul siteului sau, Selfcloud poate retine detaliile de cont bancar, numele si tipul de tranzactie efectuata etc.

Cand un utilizator neautentificat acceseaza siteul sau de pe computer, telefon mobil sau tableta, Selfcloud colecteaza date anonime, care nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila, furnizate de browser cum ar fi locatia, adresa IP, ce alte pagini a vizitat, motorul de cautare si cuvintele utilizate pentru a ajunge pe pagina Selfcloud, durata vizitei pe site, pagini accesate si interactiune in site etc.

Selfcloud foloseste “cookies” pentru autentificare, stocarea preferintelor din site, identificarea sesiunilor server-based sau alte operatiuni care pot fi indeplinite prin stocarea de informatii text. Selfcloud foloseste si “web beacons” pentru monitorizarea activitatilor utilizatorilor care viziteaza siteul sau care trimit e-mailuri (in special pentru detectarea e-mailurilor “spam”). In cazul trimiterilor de newsletters, reclame sau e-mailuri cu oferte promotionale, Selfcloud poate poate determina daca destinatarul a deschis mailurile si care au fost link-urile accesate cu scopul de a oferi informatie personalizata be baza intereselor si preferintelor destinatarului.

Utilizatorii pot impiedica monitorizarea acestor activitati prin dezactivarea cookies care este disponibila in meniul de configurare al browserului.

b) Informatii colectate de la terti

Selfcloud poate colecta date personale sau anonime prin intermediul a terte parti, dar numai in scopurile descrise mai sus. Selfcloud nu va fi tinut raspunzator pentru eventuala neconformare a tertelor parti cu prevederile legale aplicabile si relevante referitor la transferul datelor personale.

Sursele de colectare a datelor includ, dar nu se limiteaza la, platforme, programe si parteneri de reclama sau alte siteuri care impartasesc informatii cu Selfcloud. In acest sens, Selfcloud primeste informatii despre actiunile utilizatorilor pe alte siteuri vizitate, reactia vizitatorilor la diverse reclame postate pe siteul Selfcloud comparativ cu reclame pe alte siteuri etc.

Transferul in strainatate al datelor cu caracter personal

Datele personale prelucarate de catre Selfcloud pot fi transferate intr-un alt stat in scopul stocarii sau prelucrarii numai daca tertul stat asigura un nivel adecvat de protectie legala. Datele personale prelucrate de Selfcloud pot fi transferate si/sau prelucrate numai in Uniunea Europeana sau catre o organizatie din S.U.A. care respecta in intregime principiile din cadrul “E.U.-U.S. Safe Harbor”

Drepturile clientilor

In conformitate cu prevederile Legii nr.677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, utilizatorii au urmatoarele drepturi: - dreptul la informare
- dreptul la acces la date
- dreptul de interventie
- dreptul de opozitie
- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale
- dreptul de a se adresa justitiei
- dreptul sa faca plangere la autoritatea de supraveghere

In vederea exercitarii drepturilor mai sus prevazute utilizatorul va inainta Selfcloud o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata, in care poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Ai si alte intrebari sau vrei o functie noua? Scrie-ne sau voteaza aici


Esti gata sa ai server-ul tau?

INREGISTRARE