Certificate SSL gratuite Let’s Encrypt si certificate comerciale

Noi la Selfcloud, vrem sa-ti oferim servere de gazduire web complete si lucram in permanenta la extinderea functionalitatilor pe care le gasesti in panoul de control (https://app.selfcloud.ro).

De la inceputul acestui an atat Google cat si Mozilla au luat masura de a avertiza in browser-ul Chrome/Firefox toti utilizatorii care navigheaza intr-un website ce nu dispune de un certificat SSL. Certificatele SSL asigura encriptarea canalului de comunicare dintre website-ul tau si vizitatori, astfel toate datele sunt ecriptate si transmise intr-un mod sigur. Totodata avantajele instalarii unui certificat SSL vin si pe partea de SEO, Google ofera o mai buna pozitionare in cautari pentru website-urile ce au instalat si folosesc un certificat SSL.

De aceea suntem bucurosi sa va anuntam ca acum aveti posibilitatea ca pentru orice domeniu sau subdomeniu, sa activati un certificat SSL atat gratuit oferit de Let’s Encrypt cat si certificat comercial pe care l-ati achizitionat de la un furnizor.

Activarea certificatelor se face automat, nu sunt necesare alte configurari pe partea server-ului. In schimb trebuie sa te asiguri ca website-ul tau este configurat sa foloseasca protocolul HTTPS. Toate resursele trebuie sa fie apelate prin folosirea protocolului https:// . Certificatul va fi adaugat pentru tot folder-ul ../public_html/ .

Gasesti noua functie de Certificate SSL in panoul de control Selfcloud (https://app.selfcloud.ro), prin click pe domeniul dorit, sectiunea “Website” si subsectiunea “Certificat SSL”.