Actualizare servere, mai rapide, mai bune si mai sigure

Cand am inceput sa construim Selfcloud, primul lucru la care ne-am gandit a fost servere incredibil de rapide. Ne-am propus de la bun inceput sa construim un serviciu care, inainte de toate, sa fie calitativ dar si accesibil financiar. Ne-am ghidat si ne ghidam in continuare pe una dintre urmatoarele misiuni: Serverele pe care utilizatorii le activeaza, trebuie sa genereze o performanta foarte buna inca din momentul in care au fost pornite pentru prima data.

Fiecare server Selfcloud este preconfigurat cu o reteta software dezvoltata si optimizata de noi intern, totul este gandit ca website-urile tale sa se incarce cat mai repede si sa utilizeze cat mai eficient resursele disponibile pe server-ul tau.

Acesta este unul dintre avantajele platformei Selfcloud, nu trebuie sa-ti faci griji pentru serverele tale, noi lucram in permanenta ca acestea sa functioneze cat mai rapid si sa beneficiezi de un serviciu calitativ.

Am lucrat si lucram la aceasta “reteta software”, modificam, optimizam si testam diferite scenarii intern astfel incat sa obtinem performante cat mai bune, pe care mai apoi sa le implementam in Selfcloud.

Astazi suntem entuziasmati sa va anuntam ca dupa luni de munca, taste si optimizari, am reconstruit “reteta software” cu care se activeaza fiecare server. Venim cu cea mai mare actualizare pe care am lansat-o pana acum.

Noutatile din actualizare

Toate componentele software au fost actualizate, sistemul de operare a fost upgradat de la CentOS 6.9 la CentOS 7.3NGINX 1.13Apache 2.4.6 iar MySQL 5.6 a fost inlocuit cu MariaDB 10.2.

Multiple versiuni de PHP (5.6.3 sau 7.1.7)

Acum ai posibilitatea sa selectezi versiunea de PHP dorita, PHP 5.6.3 sau PHP 7.1.7 cu care ruleaza website-ul tau. Poti modifica versiunea de PHP oricand din Website -> Setari.

Memcached preinstalat si configurat

Fiecare server pe care il activezi dispune acum si de serviciul Memcached preinstalat si preconfigurat. Acum ai la dispozitie unul dintre cele mai populare sisteme open source de caching. Poti sa-l folosesti pentru a accelera servirea cotinutului website-urilor tale prin stocarea anumitor elemente direct in memoria RAM a server-ului tau.

Sectiune noua “Servicii”

Introducem o noua sectiune la servere pentru starea serviciilor preinstalate pe fiecare server. Acum ai posibilitatea sa restartezi serviciile si totodata sa activezi sau sa dezactivezi serviciul de Memcached.

Imbunatatire securitate servere

Am reconstruit toata componenta de securitate ce este prezenta pe fiecare server. Noul sistem de protectie se bazeaza pe CSF (Confg Server Firewall) cu anumite modificari implementate pentru a eficentiza comunicarea si alertarea celorlalte nivele de protectie din infrastructura.

HTTP/2

Toate conexiunile de tip HTTPS sunt realizate acum prin protocolul HTTP/2 (H2) pentru a accelera timpul de raspuns si servirea continutului aflat in website-urile gazduite.

Zend OPCache (Accelerator PHP)

Atat versiunea de PHP 5.6.3 cat si versiunea 7.1.7 folosesc OPCache pentru a stoca codul PHP precompilat in memoria RAM a server-ului. Prin aceasta metoda obtinem o imbunatatire majora a timpului in care sunt servite website-urile gazduite.

Optimizare inteligenta

Acum toate serverele vor reoptimiza serviciile preinstalate pentru a utiliza cat mai corect si eficient resursele alocate. In functie de nivelul de resurse de care server-ul dispune in momentul in care se activeaza sau atunci cand modificati nivelul prin alegerea unuia mai mare sau mai mic.

Performanta

Ne ghidam dupa rezultate si feedback, astfel va prezentam in continuare cateva teste comparative intre noua versiune de servere Selfcloud si versiunea precedenta.

Testele au fost efectuate pe website-uri cu setari si continut identic.

Ambele servere sunt Nivelul S insa unul ruleaza versiunea noua software iar celalalt versiunea anterioara.

Timp de raspuns server

Timpul de raspuns al server-ului este principala statistica cand vine vorba de performanta unui server. De aici aflam in cat timp server-ul primeste solicitarea de incarcare a paginii, respectiv in cat timp raspunde. Am comparat cele doua versiuni de server.

Website-uri ce ruleaza WordPress v.4.8 (fara plugin cache)

Timpul de raspuns pentru server-ul nou este de doar 108 milisecunde.

Website-uri ce ruleaza Prestashop v.1.7.2.0

Timpul de raspuns pentru server-ul nou este de doar 90 milisecunde.

Actualizare

In momentul in care citesti acest articol serverele tale au fost deja actualizate de catre echipa tehnica. Nu trebuie sa faci nimic suplimentar. Actualizarea s-a realizat in doua etape, migrarea pe noua arhitectura software si verificarea website-urilor gazduite daca acestea suporta versiunea de PHP 7.1.7. Unde am descoperit ca website-urile nu suporta versiunea noua de PHP, am setat versiunea PHP 5.6.3. Totodata versiunea PHP 7.1.7 momentan nu suporta ionCube Loader, imediat ce apare suport pentru acesta, va fii implementat.

Pentru cea mai buna performanta, iti recomandam sa utilizezi versiunea PHP 7.1.7.