Acces SSH, Statistici Consum, PHP-FCGID, NGINX, Service Auto-Restore

In fiecare zi incercam atat sa va imbunatatim experienta pe care o aveti la Selfcloud cat si sa construim un serviciu de gazduire web complet care sa depaseasca solutiile intalnite pana acum.

Primul pas a fost sa va oferim propriile servere de gazduire, cu resurse dedicate, preconfigurate si simplu de administrat.

Urmatorul pas este imbunatatirea capabilitatii serverelor si serviciilor de a se autovindeca in caz de avarie hardware/software. Totodata lucram la extinderea si implementarea de functionalitati noi, insa cu pastrarea simplitatii oferita pana acum.

Urmand acesti pasi continuam sa extindem functiile ce se regasesc in aplicatia Selfcloud (https://app.selfcloud.ro) si in acelasi timp performanta oferita de serverele pe care le activati.

Astazi venim cu o actualizare majora pentru servere si aplicatia Selfcloud.

Noua versiune a sistemului de operare este CentOS 6.9 x86_64. Acesta vine preinstalat cu fiecare server pe care il activati. Toate serviciile ce sunt preconfigurate au fost actualizate si optimizate.

Pe langa multe imbunatatiri de performanta si fix-uri pentru diferite probleme identificate, urmatoarele implementari merita mentionate:

 

1. Acces de tip SSH

Fiecare domeniu pe care il adaugati va beneficia de un mediu pe server de tip CHROOT pentru a oferi access de SSH izolat, sigur si stabil. Toate domeniile adaugate pe server sunt acum intr-un mediu independent unele fata de celelalte, neavand acces la fisierele aferente acestora, doar cu datele de autentificare specifice ficaruia.

Acum, odata cu adaugarea unui domeniu, in mail-ul de activare pe care il primiti, veti gasi si datele de autentificare prin SSH.

Odata cu conectarea prin SSH ai acces la comenzi ca: git, composer, mysql, unzip, wget, vi, nano si totodata comenzi de navigare, creare fisiere (ls, mkdir… etc.).

 

2. Statistici de consum extinse

Acum poti vizualiza statisticile de consum agregate pe o perioada de 1 minut in intervalele de o ora, 6 ore si o zi.

Statisticile de consum sunt foarte importante pentru a putea vizualiza disponibilitatea resurselor aferente serverelor tale. Astfel, poti identifica momentele cand server-ul tau are nevoie de mai multe resurse pentru a face fata cu succes traficului aferent domeniilor tale.

 

3. Setari extinse pentru website-uri

Am extins functionalitatile pentru NGINX. Acum poti selecta extensiile de fisiere pe care NGINX le serveste ca si proxy, pentru ca totul sa se incarce mai rapid.

Am adaugat si suport pentru PHP-FCGID, astfel poti selecta cine serveste PHP-ul pe server-ul tau. Selectia este posibila intre Apache (mod_php) sau proces separat prin PHP-FCGID.

PHP-FCGID este un executant de PHP printr-un proces separat fata de Apache (httpd), astfel beneficiezi de performante crescute in servirea continutului dinamic prin alocare de memorie si procesor direct catre script-ul tau.

Iti recomandam sa folosesti PHP-FCGID pentru nivelele de resurse mai mari de Nivelul S si de fiecare data cand utilizezi o platforma CMS sau ecommerce (WordPress, Prestashop, Joomla, Magento… etc.).

 

4. Monitorizare servicii

Toate serviciile instalate si preconfigurate pe serverele tale sunt monitorizate din 15 in 15 secunde pentru a verifica daca acestea ruleaza in parametrii corespunzatori. In cazul in care vreun serviciu s-a oprit, se incearca repornirea acestuia automat. Daca serviciul in cauza nu se poate reporni, un tehnician Selfcloud este notificat si acesta va interveni manual.

Monitorizarea serviciilor este primul pas din multi altii care urmeaza in a imbunatati capabilitatea infrastructurii Selfcloud de a se autovideca in caz de avarie software sau hardware.

 

Ce urmeaza?

In perioada urmatoare lucram la a facilita instalarea de diferite platforme open-source, cum ar fi WordPress, Prestashop, Magento, Joomla …etc. intr-un mod automat, fara prea mari interventii din partea utilizatorului.

Daca ai si alte propuneri de functionalitati, ne poti scrie vizitand urmatorul link: https://selfcloud.uservoice.com